Työn kehittämistä Ikaalisten kehitysvammahuollon yksiköissä, Ikaalisten ryhmäkodilla ja Kamraatinkulman toimintakeskuksella

Työn kehittäminen ja joustavien toimintatapojen etsiminen, ovat olleet meillä Ikaalisten kehitysvammahuollossa esillä jo pidempään. Ratkaisuja on etsitty ja löydetty etenkin henkilöstöresurssin joustavaan käyttöön. Tätä työtä edelleen jatkamme.

Kunteko – ja Uusi Ikaalinen hankkeiden sekä sisäisen kehittäjän ja tuotekehittäjän oppisopimuskoulutusten myötä olemme koko kehitysvammahuollon henkilöstö suunnanneet työmme kehittämisen pohdintaa erityisesti asiakkaisiin ja heidän omiin tavoitteisiinsa. Olemme miettineet, tuemmeko aidosti asiakkaidemme omia hyvän elämän tavoitteita vai pyrimmekö tuottamaan asiakkaillemme palvelua, jonka omasta työntekijän ja ammattilaisen näkökulmasta näemme olevan asiakkaallemme hyväksi? Jotta saisimme tietää mitä asiakkaamme itse ajattelevat, päätimme kuunnella ja haastatella kaikkia asiakkaita: Miten asiakkaamme itse näkevät oman elämän tilanteensa? Millaisia unelmia ja toiveita heillä on? Miten he haluavat itse kehittää niin työtään kuin vapaa-aikaansakin.

Kamraatinkulman toimintakeskuksella asiakkaiden kanssa käytiin ns. kehityskeskustelut, joissa kartoitettiin toimintakeskuksella työskentelevien asiakkaiden sekä päivätoiminnan asiakkaiden omia ajatuksia ja tavoitteita työ- ja päivätoiminnassa. Selvitimme koulutus- ja urahaaveita sekä sitä, miten asiakkaat itse kehittäisivät toimintakeskuksen toimintaa. Kysyimme millaisia toimintoja he toivovat ja kokevat itselleen tarpeellisiksi työ –ja päivätoimintapäivän aikana. Joidenkin asiakkaiden kanssa keskustelua käytiin yhdessä omaisten kanssa, mutta silloinkin tavoitteena oli kuitenkin kuulla asiakkaan oma mielipide ja ajatus. Kehityskeskusteluissa esiin tulleita ideoita otettiin heti käyttöön toimintakeskuksen viikko-ohjelmaan ja ryhmät eri toiminnoissa koostettiin asiakkaiden asettamien omien tavoitteiden mukaan. Kuten kehityskeskusteluissa työelämässä yleensäkin, myös meidän asiakkaat asettivat itselleen tavoitteita uuden oppimiseen. Myös uusia urahaaveita tuli esiin ja toivon mukaan syksyllä joillain asiakkailla alkaa uusi elämänvaihe työhön ja itsenäiseen elämään valmentavissa opinnoissa. Peukut pystyyn!

haastatteluiloa

Ikaalisten ryhmäkodissa työstetään parhaillaan asiakkaiden asumiseen ja vapaa-aikaan liittyvien tavoitteiden kartoittamista. Tavoitteena ryhmäkodilla on tukea asiakkaiden mahdollisuutta elää omansa näköistä ja yksilöllistä elämää siitä huolimatta, että saman katon alla asuu 10 asiakasta.

Mainokset

Yksi kommentti artikkeliin ”Työn kehittämistä Ikaalisten kehitysvammahuollon yksiköissä, Ikaalisten ryhmäkodilla ja Kamraatinkulman toimintakeskuksella

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s