Sähköisen hakulomakkeen käyttöönotto – nopeasti, yhteistyöllä, pienin viilauksin ja lopulta säikähdyksen kautta maaliin!

Varhaiskasvatuksessa on valmisteltu naapurikunnan kanssa yhteistyössä sähköisen hakemuslomakkeen käyttöönottoa. Lomake tarvittiin Ikaalisissa käyttöön 7.3. alkaen, jolloin alkoi esiopetukseen haku – emmehän halunneet siirtää asiaa esiopetuksen osalta vuodella eteenpäin. Naapurille ja hakemuksen toimittajalle aikataulu tuntui lopulta tiukalta, mutta päättäväisesti Uusi Ikaalinen –hengessä ilmoitimme, että hakemus tulee tuolloin olla Ikaalisissa käytössä.

Edellinen viikko ennen käyttöönottoa oli lomaviikko, mutta varhaiskasvatuksen esimiehet lomalta ja työn ääreltä saivat yhdessä asian valmisteltua maaliin. Saatiinpa vielä mukaan kaupungin yhteispalvelupistekin, jossa hakemuksen voi myös käydä ohjatusti täyttämässä, mikäli tarvitsee apua tai kotona ei ole konetta. Hakemus siis oli kuin olikin 7.3. käytössä ja esiopetukseen haku tehtiin sähköisellä lomakkeella niin päiväkotien kuin koulujenkin esiopetusryhmiin.

Pieni säikähdyskin koettiin hakuajan jälkeen, kun hakemuksia sähköisestä järjestelmästä ei löytynyt hakuajan päätyttyä kuin 25%. Kaikki hakemukset olivat kuitenkin tallessa ja haku oli suoritettu Ikaalisissa ensimmäistä kertaa sähköisesti – ja onnistuneesti. Enää ei varhaiskasvatuksenkaan osalta täytetä paperisia hakemuksia, vaan kaikki hakemukset tehdään tämän sähköisen järjestelmän kautta.

Tämä on pieni palanen varhaiskasvatuksen digitalisointia, mutta kyllä se niin on, että härkää pitää ottaa sarvista ja ryhtyä tekemään ja viemään asioita konkreettisesti eteenpäin, suunnitteluun ja jahkailuun ei kannata käyttää liikaa aikaa. Nopeasti yhteistyössä kohti Uutta Ikaalista!

Mari ja Terhi

Varhaiskasvatus, Ikaalinen

 

 

 

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s