Sähköistä asiakaspalvelua, kiinteistöjen huoltoa ja liikuntahallin palveluita leanaamassa

leppis1Osana Uusi Ikaalinen -hanketta on päätetty selvittää myös sähköisen asiakaspalvelun prosessit. Koska tämä toiminta koskee käytännössä kaikkia hallintokuntia, sen toteuttaminen siityy ajallisesti muiden prosessien jälkeen.

Jo nyt kaikki hallintokunnat palvelevat tavalla tai toisella asiakkaitaan myös sähköisesti. Kaupungin www-sivuilla on saatavilla sähköisiä lomakkeita, ja erilaisten tiedustelujen hoitaminen sähköpostitse on sinänsä jo tavanomaista toimintaa. Sähköisten prosessien kuvaaminen ja niiden kehittäminen lean -filosofian pohjalta tulee kuitenkin olemaan ensimmäinen kerta kun sähköisiä palveluita määritellään ja kehitetään omana erillisenä kokonaisuutenaan. Internetissä sijaitseva asiakasrajapinta on haastava, mutta antaa suuria mahdollisuuksia yksittäisten toimintojen laadun ja tehokkuuden kehittämiseen.

Yksi mielenkiintoinen ykityiskohta on se, että aivan samalla tavalla kuin sähköisen asiakaspalvelun saavutettavuus on asiakkaan kannalta paikasta riippumatonta, niin myös sen tuottaminen on digitalisoitujen prosessien puitteissa mahdollista ”mistä vain”. Pitkällä aikavälillä tämä mahdollistaa huomattavat säästöt palvelutuotantoon liittyvien kiinteistökustannusten osalta.

Myös kiinteistöhuollon prosessien kehittämisessä on hyödynnetty digitalisaation mahdollisuuksia. Prosesseja on jo nyt tehostettu siten, että kiinteistöjen käyttäjät voivat jättää tiedon kiinteistön kunnossapitotarpeesta ns. sähköisen huoltokirjan kautta. Osaa kiinteistöistää ylläpidetään jo nyt kiinteistöautomaation avulla. Täten esim. Tevaniemen koulun lämpötilat säädetään järven yli etäkäytöllä eikä työaikaa enää kulu pitkien matkojen ajamiseen.

Liikuntahallilla asiakkaat käyttävät nykyään henkilöstön poissaollessa sähköistä kulkukorttia, joka toimii avaimena ja jolla pidetään kirjaa palveluiden käytöstä.

Sähköisistä palveluista, kiinteistöistä ja liikuntapalveluista kirjoitti työryhmä Jyri, Mauri ja Toni

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s